Homogenizátor MM 400
search
  • Homogenizátor MM 400

Homogenizátor MM 400

20.745.0001

Zařízení na disrupci a homogenizaci biologického materiálu

Cena na dotaz

0 Kč Vč. DPH

0 Kč bez DPH

Homogenizátor MM 400 s oscilačním pohybem je kompaktní všestranný stolní přístroj, který byl vyvinut speciálně pro suché, mokré a kryogenní mletí malých objemů vzorku. 
Je schopen homogenizovat vzorky během několika málo sekund. Výborně se hodí pro narušování biologických buněk, stejně jako pro DNA/RNA extrakci. Se svým vysokým výkonem a velkou flexibilitou představuje MM 400 unikátní produkt na trhu.

Oscilační homogenizátor MM 400 - umožňuje rychlou a účinnou homogenizaci biologických vzorků v několika sekundách až minutách, včetně zvířecí a lidské tkáně, rostlinných tkání, bakterií a kvasinek.

Snadná a účinná disrupce a homogenizace v MM 400 probíhá metodou oscilačního třepání vzorku s kuličkami při vysoké rychlosti.

Ovládání, nastavení času a síly třepání:

 MM 400 je jednoduše programovatelný, lze tak zvolit různou rychlost od 3 do 30 Hz (180–1800 oscillací/minutu)  a čas homogenizace lze nastavit v rozsahu  od 10 sekund do 99 minut.

 Kapacita: 

K vlastnímu homogenizátoru je nutné zvolit alespoň jeden z adapterů:

Nejčastěji používané adaptery:

Adapter pro 5 mikrozkumavek 1,5-2,0 ml (PTFE)

 Adapter pro 10 mikrozkumavek, 0,2 ml

Adapter pro 10 mikrozkumavek 1,5-2ml

 

Pro velké objemy vzorků  se pak může použít tzv. Grinding jar. 

Grinding Jar se dodávají v různých velikostech a z různých materiálů (nerezová ocel, karbid wolframu, achát, oxid zirkoničitý, PTFE)

 

Velikosti mlecích nádob:

1.5 ml / 5 ml / 10 ml / 25 ml / 35 ml / 50ml

 

              

V závislosti na typu vzorku  a nádoby se použijí mlecí kuličky různé velikosti a z různého materiálu (ocelové kuličky, karbid wolframové kuličky, skleněné kuličky).

 

Velikost vzorku

MM 400 je určen i pro disrupci velmi malých vzorků.

Pro disrupci velmi malých vzorků se použijí malé kuličky, optimální velikost kuliček pak je 0.1–0.6 mm (průměr kuliček), skleněné kuličky pro bakterie, 0.5 mm skleněné kuličky pro kvasinky a unicelulární zvířecí buňky, a 3–7 mm nerezové kuličky nebo wolfram-karbidové kuličky pro rostlinnou a zvířecí/lidskou tkáň.